Resepi Kari Ayam Dan Kentang. Rempah kari (campurkan dengan rempah daging dan rempah ikan); Setelah kentang empuk, masukkan asam keping, gula dan garam. Kemudian, tambahkan garam dan serbuk perasa secukupnya. Siap, dan sedia untuk dihidang. Sentiasa kacau sehingga kuah mendidih. Kadang buat lebih, petang buat roti jala atau . Kemudian, tambahkan garam dan serbuk perasa secukupnya. 2 biji ubi kentang, dikupas kulit dan dipotong 4; Kari ayam ialah hidangan bersantan dimasak dengan rempah ratus hingga terhasil rasa enak dengan potongan ayam yang lembut.
Tags:
- Resepi Kari Ayam Tanpa Santan
- Resepi Kari Ayam Kampung
- Resepi Kari Ayam Sedap
- Resepi Kari Ayam Roti Jala
- Resepi Kari Ayam Mudah
- Resepi Kari Ayam Hijau
- Resepi Kari Ayam India
- Resepi Karipap Pusing